Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ωριαίος Χάρτης: Θα παντρευτούμε μέσα στους επόμενους 6 μήνες;


Ένα πολύ συνηθισμένο ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι αστρολόγοι  είναι αν η ερωτική σχέση που διατηρεί ένα ζευγάρι θα πάρει τη μορφή δέσμευσης  μέσα από τα ιερά δεσμά του γάμου.
Αυτό θεωρητικά σημαίνει πως έχουμε μια σχέση 5ου (ερωτικής φύσης) και θέλουμε να μάθουμε αν θα μετατραπεί σε «νόμιμη» σχέση (7ος) με την επίσημη σφραγίδα του κράτους. Σε τέτοιου είδους ερωτήματα καλό είναι να μπαίνει χρονικός περιορισμός από τον ερωτώντα, αφενός γιατί συγκεκριμενοποιεί σ’ έναν μεγάλο βαθμό το ερώτημα του, αφ’ ετέρου αν το ερώτημα του είναι αρνητικό θα μπορεί μελλοντικά να το θέσει εκ νέου.


Στην προκειμένη η γυναίκα που ρώτησε, έβαλε χρονικό περιορισμό το διάστημα των 6 μηνών. Ας δούμε όμως τι απαντά ο χάρτης  ο οποίος καταστρώθηκε στις 26/7/2011 στις 10.49 πμ. στην Αθήνα. Η κοπέλα που έθεσε το ερώτημα είχε σχέση με κάποιον που δεν ήθελε να δεσμευτεί, δεν είχαν καθημερινή επικοινωνία μαζί, ωστόσο έκαναν διάφορα σχέδια για το μέλλον διακοπές, ταξίδια στο εξωτερικό κτλ. και φυσικά ήταν δεδομένο πως επαφές με τρίτα ή τέταρτα πρόσωπα δεν θα υπήρχαν.



Ο ωροσκόπος του ωριαίου χάρτη βρίσκεται στις 25΄33¨ μοίρες της Παρθένου δίνοντας κυβερνήτη της ερωτούσας τον Ερμή στον Λέοντα. Συγκυβερνήτης της η Σελήνη στους Διδύμους στον 9ο οίκο. Κυβερνήτη του συντρόφου έχουμε τον Κρόνο που κυβερνά τον 5ο οίκο και βρίσκεται στον 1ο οίκο και τον Ουρανό στον 7ο. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι τι σχέση αυτών των πλανητών μεταξύ τους σε σχέση με τον 7ο οίκο που είναι το ζητούμενο ο γάμος δηλαδή.

Με Παρθένο ωροσκόπο καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για μια γυναίκα έξυπνη, κινητική, που δίνει σημασία στις λεπτομέρειες που σχετίζεται με χώρους δημόσιο-υπαλληλικούς, ιατρικούς κτλ κι ενδεχομένως να έχει ωφελιμιστικές διαθέσεις σε σχέση με το θέμα που την απασχολεί. Από άποψη εμφάνισης δείχνει για γυναίκα λεπτή, που προσέχει τη διατροφή της, λευκή επιδερμίδα με καστανές αποχρώσεις. Πράγματι κάπως έτσι ήταν, λίγο αγχωμένη και πολύ λογική.

Ο Ερμής στις 28΄45¨μοίρες του Λέοντα σε σύνοδο με την ακμή του 12ου οίκου μιλά για μια γυναίκα περήφανη, γενναιόδωρη, λουσάτη με ισχυρή κοινωνική κι επαγγελματική θέση ή ισχυρούς άντρες στη ζωή της. Και τα δυο ίσχυαν, εκείνη είχε σημαντική θέση στον επαγγελματικό της χώρο το ίδιο  ο πατέρας αλλά και ο σύντροφος που αν θυμάμαι καλά είχε το ίδιο επάγγελμα με τον πατέρα χωρίς όμως να εργάζονται στον ίδιο χώρο. Ο Ερμής βρίσκεται στην τριπλότητα του Ήλιου (ενισχύεται η ανάγκη της για σύντροφο/σύζυγο ισχυρό) στα όρια και πρόσωπα  του Άρη και στην αδυναμία του Κρόνου (σύντροφος). Αυτό το τελευταίο δεν μας αρέσει διότι δείχνει πως μάλλον  θεωρεί αδύναμο τον σύντροφο να εκπληρώσει τις απαιτήσεις της. Όψεις μπροστά του δεν έχει διότι ετοιμάζεται να μπει στο ζώδιο της Παρθένου που μας δείχνει ότι κάτι πρόκειται να αλλάξει σε σχέση με τις ανάγκες και  απαιτήσεις του. Γενικότερα δεν θα λέγαμε πως ο Ερμής βρίσκεται σε καλή θέση όμως ετοιμάζεται να περάσει σε καλύτερη αφού αλλάζοντας ζώδιο θα αποκτήσει δυνάμεις.

Ο Κρόνος  βρίσκεται σε έξαρση στον Ζυγό και στον 1ο οίκο. Καθόλου κακή ένδειξη κυρίως αν σκεφτούμε τις πληροφορίες που έχουμε για εκείνον (δεν θέλει δεσμεύσεις) γιατί ο χάρτης δείχνει πως το ενδιαφέρον του στρέφεται στον γάμο,  τις κοινωνικές επαφές και πως αυτές θα βλέπουν τη σχέση του. Ενδεχομένως  σκέφτεται πως ήρθε η στιγμή, έτσι κι αλλιώς μιλάμε για κάποιον ο οποίος έχει περάσει τα 40 και κάτι καιρό πριν και βεβαίως στον 1ο οίκο φαίνεται το ενδιαφέρον του για εκείνη. Και μόνο που βρίσκεται στην κυριαρχία της Αφροδίτης (φυσικός  σημειοδότης των αισθηματικών και του γάμου) και στη δική του έξαρση και τριπλότητα δεν υπάρχει αμφιβολία πως παρ’ ότι είναι ανασφαλής, ο γάμος και η δέσμευση είναι στα αιτήματα του.  Στην πτώση του Ήλιου κάτι επίσης που δεν βρίσκω αρνητικό για το θέμα που μελετάμε αφού το Εμείς υπερτερεί του Εγώ.

Η Σελήνη στους Διδύμους στον 9ο οίκο στο ζώδιο των Διδύμων  τονίζει τα ερμιακά στοιχεία της ερωτούσας, στην τριπλότητα του Κρόνου (σύντροφος), στα όρια/πρόσωπα/αδυναμία του Δία κυβερνήτη 7ου οίκου που είναι και το ζητούμενο μας. Δεν είναι πολύ καλές ενδείξεις για τα θέματα του γάμου, ωστόσο η Σελήνη σχηματίζει τρίγωνο με τον Κρόνο. Είναι όμως αρκετό για να δώσουμε θετική απάντηση; Όχι κατά τη γνώμη μου, πιο πιθανό μου φάνηκε με τη Σελήνη στον 9ο οίκο το σενάριο να φύγουν στο εξωτερικό παρά να παντρευτούν εξαιτίας κυρίως της κακής θέσης της Σελήνης και του Ερμή που είναι οι σημειοδότες της ερωτούσας.
Ο Δίας κυβερνήτης 7ου οίκου βρίσκεται στον Ταύρο στην κυριαρχία και τριπλότητα της Αφροδίτης, στην έξαρση της Σελήνης, στα όρια και πρόσωπα του Άρη και σε μικτή αμοιβαία υποδοχή με την Αφροδίτη του Καρκίνου (έξαρση Δία) κι ετοιμάζεται να σχηματίζει τετράγωνο με τον Ήλιο που είναι ο χορηγός του Ερμή αλλά και ο φυσικός σημειοδότης του συζύγου. 
    
Όλος αυτός ο συνδυασμός με έκανε να σκεφτώ πως θα συζητηθούν τα θέματα του γάμου όμως με τετράγωνο σίγουρα δεν θα είναι εύκολα, ίσως γιατί ο γάμος (7ος) σε συνδυασμό με το πρότυπο του συζύγου (Ήλιος) συγκρούονται. Η Σελήνη ύστερα από το τρίγωνο της με τον Κρόνο θα έκανε σύνοδο με Άρη κάτι που δείχνει ένταση μετά από επικοινωνία, κάποια εκδρομή, οικονομικά ζητήματα κτλ. γεγονότα που άμεσα τουλάχιστο δεν σχετίζονται με το ερώτημα.

Η απάντηση που έδωσα ήταν πως μέσα στους επόμενους 6 μήνες δεν θα υπάρξει γάμος και ότι το πιθανότερο είναι κάποια στιγμή  να φύγουν στο εξωτερικό,  να συγκατοικήσουν ή να παντρευτούν με πολιτικό γάμο σε περίπτωση εγκυμοσύνης (του 5ου  μέσα στον 7ο οίκο). Η Σελήνη μετέφερε το φως του Ήλιου και του Ουρανού (συγκυβερνήτης 5ου οίκου στον 7ο) στον Κρόνο επομένως οι ιδιότητες Ήλιου/Ουρανού (σύζυγος/ανεξαρτησία) χρωματίζουν τον σύντροφο που έτσι κι αλλιώς από Κρόνο στον Ζυγό και στον 1ο οίκο έδειχνε πως τον απασχολεί το θέμα.

Ένα άλλο που πρόσεξα ήταν πως ο Άρης εκτός των οίκων που κυβερνούσε, ήταν επικυρίαρχος 7ου οίκου και θα έκανε με τη Σελήνη σύνοδο ενώ ο ανάδρομος Ουρανός (κυβερνήτης  5ου) βρισκόταν στην κυριαρχία του Άρη (γάμος). Εν κατακλείδι, το συμπέρασμα μου ήταν πως σκέφτεται τον γάμο αλλά όντως δεν ήθελε να δεσμευτεί. Δυο χρόνια μετά επαληθεύτηκα όταν μίλησα ξανά με την κοπέλα που είχε θέσει το ερώτημα. Μου είπε πως είναι μαζί, τελικά συγκατοίκησαν  κι ότι εκείνος δεν ήθελε να παντρευτούν παρά μόνο αν προέκυπτε εγκυμοσύνη. Όταν μιλήσαμε, ήταν μαζί στο εξωτερικό όπου ερευνούσαν τις συνθήκες της χώρας που  βρίσκονταν για να μάθουν αν ήταν κατάλληλες ώστε να εγκατασταθούν μόνιμα εκεί. Δεν γνωρίζω αν τελικά αποφάσισαν να φύγουν από την  Ελλάδα έμαθα όμως τι έγινε με την απάντηση του ωριαίου χάρτη που σας ανέλυσα.

Τίνα Ζαχαριάδου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου