Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Οι εξωκρόνιοι πλανήτες στην ωριαία αστρολογία

Αρχίζοντας τον «αγώνα» μου υπέρ των εξωκρόνιων πλανητών στην ωριαία αστρολογία, θα ξεκινήσω λέγοντας πως οι πλανήτες μετά τον Κρόνο δεν σχετίζονται με την ατομική συνειδητότητα αλλά με τη συλλογική.
Εξαιτίας της αργής τους ανακάλυψης χρονικά, γι' αυτούς τους πλανήτες δεν υπάρχουν θεμελιώδεις δυνάμεις. Για παράδειγμα, ακόμη δεν έχει βρεθεί η έξαρση και πτώση του Πλούτωνα, πόσο μάλλον η απόλυτη έξαρση και πτώση του, τα όρια, η τριπλότητα, τα πρόσωπα και οι πλανητικές ώρες. Έτσι από μια άποψη καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο στην ωριαία αστρολογία οι περισσότεροι αστρολόγοι αποφεύγουν να συμπεριλάβουν στις μελέτες τους πλανήτες έξω από τον Κρόνο. Ωστόσο αυτοί οι πλανήτες υπάρχουν επίσης και οι ενέργειες τους και γι' αυτόν και μόνο τον λόγο θα πρέπει να τους δούμε συνδυαστικά και όχι ως ξεκομμένα σώματα από το σύστημα της ωριαίας αστρολογίας.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία με ωροσκόπο στο ζώδιο των Ιχθύων έχουμε κυβερνήτη τον Δία. Αυτό σημαίνει πως η κατάσταση του ερωτώντος σε γενικές γραμμές και χωρίς άλλες παραμέτρους είναι αρκετά καλή μιας και όλοι γνωρίζουμε τις ιδιότητές που κουβαλά ο ευεργέτης του ζωδιακού. Κι όμως κάθε φορά σε ωριαίο που θα δω ωροσκόπο στους Ιχθείς δεν έχω δει να μην υπάρχουν μπερδεμένες καταστάσεις ή παρασκηνιακές ενέργειες. Σε γενικές γραμμές ο ερωτών είναι απογοητευμένος για να μην πω ψυχικά διαλυμένος, αγνοεί ή κρύβει γεγονότα και συνήθως τον ακολουθεί ένα πέπλο μυστηρίου.

Αυτές δεν είναι ιδιότητες του Δία, που σχεδόν πάντα είναι ευχάριστος και αισιόδοξος και όποιος ξέρει τις βασικές αρχές της αστρολογίας αυτό το γνωρίζει καλά. Θα μου πείτε πως είναι ιδιότητες των Ιχθύων, όμως παραδοσιακά οι Ιχθείς κυβερνώνται από τον Δία άρα ο Δίας και οι ιδιότητές του, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Το να πάρω ως μοναδικό κυβερνήτη τον Δία θεωρώ πως θα μου δώσει ελλιπή στοιχεία για την κατάσταση του ερωτόντα όταν ο ωροσκόπος δεν βρίσκεται στον Τοξότη αλλά στους Ιχθείς.

Σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να αρνηθώ ή να παρακάμψω τη συμμετοχή των εξωκρόνιων πλανητών αφού πάντα για την κατάσταση του ερωτώντος ή του ζητούμενου δίνουν επιπλέον στοιχεία, συνεχίζω να αιτιολογώ την άποψη μου φέρνοντας αυτή τη φορά ως παράδειγμα το ζώδιο του Υδροχόου. Ένας ωροσκόπος στον Υδροχόο έχει παραδοσιακό κυβερνήτη τον Κρόνο. Ο Κρόνος δείχνει ανασφαλή, εργατικά, αντικοινωνικά και καταπιεσμένα άτομα με ελεγχόμενα συναισθήματα. Λίγο να συνομιλήσετε μαζί τους πριν αρχίσετε να ερμηνεύετε το ωριαίο τους, θα διαπιστώσετε πως πρόκειται για πολύ έξυπνα άτομα, τα οποία θέλουν να αποδεσμευτούν από το παρελθόν τους, να αδιαφορήσουν για τα όρια και τους κανόνες του κοινωνικού κατεστημένου, θέτοντας τα δικά τους και μόνο. Για έναν Κρόνιο τύπο αυτές είναι έννοιες που όχι μόνο δεν κατανοεί αλλά δεν υπάρχουν καν ως επιλογές. Οι έννοιες αποδέσμευση, ελευθερία, ανεξαρτησία δεν υπάρχουν στους λεξιλόγιο τους, αντίθετα στο λεξιλόγιο των Ουρανίων ατόμων οι συγκεκριμένες έννοιες είναι πρώτες στην κατάταξη της λίστας.

Για την ακρίβεια σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία συσχετίζουμε τον Υδροχόο με τον Κρόνο και όχι τον Ουρανό με τον Υδροχόο, ή τους Ιχθείς με το Δία αλλά όχι τον Ποσειδώνα με τους Ιχθείς, κάτι που με προβληματίζει αφάνταστα αφού δεν μπορώ να διαχωρίσω τον Ουρανό από τον Υδροχόο και τον Ποσειδώνα από τους Ιχθείς. Όσο για τον Πλούτωνα, εκεί τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα κι αυτό γιατί οι πληροφορίες είναι ακόμη λιγότερες. Όταν θα δω σε ακμή το Σκορπιό δεν θα πάρω τον Πλούτωνα ως κυβερνήτη, όταν όμως τον δω στον 1ο οίκο ή στον οίκο του ζητούμενου θα τον μελετήσω ως συγκυβερνήτη και θα ψάξω να βρω τι μπορεί να δηλώνει μέσα στον χάρτη. Μια μικρή παρένθεση, κάποτε γι' αυτές μου τις απόψεις κατηγορήθηκα για patchwork ιδεών, δεν ξέρω γιατί, αλλά τότε με πείραξε. Ίσως γιατί κόλλησα στο patchwork ως έννοια και δεν το είδα παραπέρα. Όσο το σκέφτομαι, πράγματι πρόκειται για κάτι παρόμοιο με τη διαφορά πως πλέον δε με πειράζει να «κατηγορηθώ» για το ίδιο πράγμα, αρκεί κάποιος να προβληματιστεί ή ακόμη καλύτερα να ωφεληθεί από αυτές μου τις απόψεις. Άλλωστε, ουδέποτε διεκδίκησα το αλάθητο κι όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι δηλώνω μαθήτρια/μελετήτρια πάνω απ’ όλα της ωριαίας και της αστρολογίας γενικότερα και όχι ειδήμων.

Κλείνοντας αυτή την παρένθεση, συνεχίζω για να σας πω, πως δεν με καλύπτει οι συγκεκριμένοι πλανήτες να ερμηνεύονται -κατ’ εξαίρεση- στους γωνιακούς οίκους, θα πρέπει να ερμηνεύονται και στους υπόλοιπους. Όταν το ζητούμενο μας δεν μελετάται από τους γωνιακούς, έχουμε δηλαδή μια ερώτηση για ένα ταξίδι στο εξωτερικό, σύμφωνα με την παραδοσιακή αστρολογία θα πρέπει να τυφλωθούμε αν δούμε τον Ποσειδώνα στον 9ο και θα πρέπει να ψάξουμε να βρούμε αλλού την απάντηση, πράγμα αδιανόητο για εμένα προσωπικά. Ίσως φταίει το γεγονός πως από την αρχή της ενασχόλησης μου με την ωριαία αστρολογία έμαθα να μελετώ όλους τους πλανήτες, ακόμη όμως κι αν δεν ήταν έτσι, οι πλανήτες είναι υπαρκτοί, το ίδιο και η επιρροές τους, δε νομίζετε πως θα αξίζει να το ψάξουμε λίγο περισσότερο;

Για τις όψεις τώρα, λίγους αστρολόγους θα δούμε να τις υπολογίσουν με τους «παρείσακτους» πλανήτες, πράγμα που σημαίνει πως αν ο κυβερνήτης του ζητούμενου πχ. σχηματίσει Πτολεμαϊκή όψη με τον Ουρανό δεν υφίσταται και δεν τις δίνουμε καμία σημασία. Και ρωτώ, ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας δεν υπάρχουν στο αστρολογικό στερέωμα; Πάμε λοιπόν να δούμε τι προσδίδουν μέσα σε ένα χάρτη ωριαίας οι εξωκρόνιοι πλανήτες ξεκινώντας από τον Ουρανό και στη συνέχεια θα αναλύσουμε έναν χάρτη ωριαίας και με τους δυο τρόπους, τον παραδοσιακό αλλά και τον σύγχρονο.


* Ο Ουρανός *


Όταν ο Ουρανός σημειοδοτεί πρόσωπα μας «μιλά» για ανθρώπους που βρίσκονται και ζουν απρόβλεπτες καταστάσεις. Η συμπεριφορά τους είναι αλλόκοτη, περίεργη, κι έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα της ανεξαρτησίας. Αποστρέφονται οτιδήποτε σχετίζεται με τις δομές και την τάξη της κοινωνίας, τους κανόνες και του κώδικες καλής συμπεριφοράς, Έχουν ριζοσπαστικές ιδέες, είναι ευφυείς και ανατρεπτικοί και αγαπούν τις μεταρρυθμίσεις. Το συλλογικό και φιλικό πνεύμα είναι τονισμένο, έτσι, όταν ο ερωτών ή το ζητούμενο μας βρίσκεται υπό την ουράνια επιρροή το πιθανότερο είναι να σχετίζεται με κάτι ομαδικό. Το απροσδόκητο στην εξέλιξη του ερωτήματος μας είναι σχεδόν βέβαιο γι αυτό πάντα θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αλλαγές επί παντός και επιστητού. Είναι αρσενικός πλανήτης, έχει κυριαρχία στον Υδροχόο, αδυναμία στον Λέοντα, έξαρση στον Σκορπιό και πτώση στον Ταύρο. Η μέση ημερήσια ταχύτητα του είναι 0΄μοίρες 0΄πρώτα λεπτά και 42’’ δεύτερα. Γυρίζει ανάδρομος κάθε 7 με 8 μήνες και η ανάδρομη πορεία του διαρκεί 5 μήνες περίπου.

Όταν τον δούμε ανάδρομο στο ωριαίο μας, οι αλλαγές που περιμένουμε καθυστερούν, επομένως και οι εξελίξεις. Προσβαλλόμενος δείχνει εξεγέρσεις, κοινωνική ανισότητα, νευρωτικούς ανθρώπους, διάνοιες που αγγίζουν τα όρια της παράνοιας, απολυταρχικούς ανθρώπους με καμία διάθεση συνεργασίας ή υποχωρητικότητας, φασιστικές συμπεριφορές και αποφάσεις. Σημειοδοτεί ανθρώπους που σχετίζονται με τα κοινά, την πολιτική, τους ανθρωπιστές, τις ομάδες, τις παρέες, τους γνωστούς, τους φίλους, την προηγμένη τεχνολογία, τους αεροπόρους/πιιλότους, τους υπολογιστές και το διαδίκτυο, τους ελεύθερους επαγγελματίες, οτιδήποτε εκκεντρικό, τις ελεύθερες σχέσεις, και από θέματα υγείας σχετίζεται με τους αστραγάλους, τον νευρικό σύστημα, το κυκλοφορικό, με την ηλεκτροφυσιολογία της καρδιάς, τις αφαιρέσεις και τις εκτομές, τις αποβολές στην κύηση, τις εκτρώσεις, τις ανωμαλίες στην έμμηνο ρύση, τις μεταμοσχεύσεις, την εξωσωματική γονιμοποίηση και τις ψύξεις.


* Ο Ποσειδώνας *


Οπουδήποτε βρεθεί μέσα στον χάρτη ο Ποσειδώνας μας «μιλά» για ομιχλώδεις και ασαφείς καταστάσεις. Τα άτομα που κυβερνώνται από τον Ποσειδώνα είναι μπερδεμένα και κινούνται παρασκηνιακά. Οι προθέσεις τους ποτέ δεν είναι ξεκάθαρες καθώς και τα συναισθήματα τους. Είναι άκρως ευαισθητοποιημένα άτομα, με πνευματικές και μεταφυσικές ανησυχίες ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ξέρει που βρίσκεται μαζί τους. Κρύβουν πολλά μυστικά, είναι εσωστρεφείς, ρομαντικοί και έχουν την τάση να εθελοτυφλούν σε οτιδήποτε χαλά την ηρεμία τους και την όμορφη εικόνα που έχουν πλάσει στο μυαλό τους. Ο Ποσειδώνας είναι διπλός και θηλυκός πλανήτης και μας παραπέμπει σε παράνομες ερωτικές σχέσεις, ενίοτε σε ανεκπλήρωτους έρωτες, εντελώς φαντασιακούς. Η μέση ημερήσια κίνηση του είναι 0 μοίρες, 0΄πρώτα λεπτά και 02΄΄ δεύτερα. Γυρίζει ανάδρομος κάθε 7 μήνες περίπου και παραμένει ανάδρομος για 5 μήνες περίπου. Κατά τη διάρκεια της αναδρομής του είναι καλή περίοδος για να «εισχωρήσουμε» βαθιά μέσα στο υποσυνείδητο μας για να εντρυφήσουμε σε πνευματικές και μεταφυσικές καταστάσεις αλλά όχι καλή περίοδος για να ξεδιαλύνουμε πρόσωπα και καταστάσεις.

Κυβερνά το ζώδιο των Ιχθύων, έχει αδυναμία στην Παρθένο, έξαρση στο ζώδιο του Λέοντα και αδυναμία στον Υδροχόο. Σημειοδοτεί τα παράνομα κυκλώματα, τους καλλιτέχνες, τους μυθιστοριογράφους, τους ναυτικούς και τη θάλασσα, τους μουσικούς, τους χημικούς την απουσία, το είναι κάποιος απών δηλαδή, τις χημικές ουσίες, τα αλκοολούχα ποτά, τα νοσοκομεία, τις φυλακές και όλα τα ιδρύματα πρόνοιας και μη, την ανιδιοτελή αγάπη και προσωπική θυσία, τη φιλανθρωπία, την σύνταξη και κάθε είδους άρνηση και παραίτηση από τα εγκόσμια, τα ψέματα, τους μοναχικούς ανθρώπους, τους κρυφούς εχθρούς και τις συνομωσίες, τους αιρετικούς και τις αιρέσεις, τους πνευματικούς ανθρώπους αλλά και τους φανατισμένους πιστούς, τους κατάσκοπους, τις κάμερες και φωτογραφικές μηχανές, τον ύπνο και τα όνειρα, την προδοσία και εξαπάτηση, την θρησκεία και την πίστη, τα δάκρυα και την διάλυση. Από θέματα υγείας σημειοδοτεί τις αλλεργίες, τις πατούσες, την ψυχική και σωματική εξασθένηση, τις αποβολές σε κύηση, τις ψευδαισθήσεις και τις παραισθήσεις.


* Ο Πλούτωνας *


Ο σκοτεινός και άγνωστος πλανήτης - νάνος που ταλαιπωρεί την αστρολογική κοινότητα. Είναι θηλυκός πλανήτης, κυβερνά τον Σκορπιό και έχει αδυναμία στο ζώδιο του Ταύρου. Η έξαρσή του…ανεξιχνίαστη υπόθεση αφού κάποιοι υποστηρίζουν πως βρίσκεται στον Κριό, στον Αιγόκερω ή στον Υδροχόο. Η αστρολογική κοινότητα δεν έχει καταλήξει ακόμη, με αποτέλεσμα να είναι άγνωστη η ταυτότητα της έξαρσής του. Είναι ο πιο αργός και μακρινός πλανήτης από τον Ήλιο. Η κίνηση του είναι απελπιστικά αργή, αρκεί να αναλογιστούμε πως μένει σε κάθε ζώδιο περίπου 16 χρόνια. Η ανάδρομη πορεία του διαρκεί περίπου έξη μήνες. Όταν κινείται ανάδρομα τότε οι καταστάσεις είναι ακόμη πιο κρυφές ενώ η οποιαδήποτε μετάλλαξη είναι βασανιστικά αργή και επώδυνη. Πλουτώνια άτομα μέσα σε χάρτη ωριαίας είναι άνθρωποι με πολύ βαθιά συναισθήματα και έντονα πάθη. Συνήθως κρύβουν ευαισθησία, δόλο και πονηρία, εξουσιαστικές διαθέσεις και συμπεριφορές γενικότερα, εκδικητικές και αυτοκαταστροφικές τάσεις. Οι εμμονές και η αίσθηση του μοιραίου δεν αφήνει τα άτομα να απεξαρτηθούν από δύσκολες καταστάσεις με αποτέλεσμα δύσκολα να δίνονται οι λύσεις.

Ωστόσο ο Πλούτωνας είναι εκείνος ο οποίος θα φέρει την έστω και αργή μετάλλαξη, βγάζοντας στην επιφάνεια τεράστια αποθέματα ψυχικής και σωματικής δύναμης. Σημειοδοτεί μέσα σ’ ένα χάρτη ωριαίας την ζωή και το θάνατο, τους αυτόχειρες, τους ντέτεκτιβς, τους κατάσκοπους, τους γενετιστές, τους ψυχολόγους, ανθρώπους με αποκρουστικά πρόσωπα ή κατεστραμμένα, ανθρώπους με υψηλή θέση, το ξερίζωμα, τους υπόγειους χώρους, τους εγκληματίες, το έγκλημα, τις καταδίκες, την διαφθορά, τις δωροδοκίες, τις συμμορίες, τις μάζες ανθρώπων, γενικότερα τις ανεπανόρθωτες ζημιές, τους καρκινοπαθείς, την μεθοδευμένη με στρατηγική εξαπάτηση, την πορνογραφία, την σεξουαλικότητα και την εξουσία μέσω του σεξ. Σε σχέση με την υγεία κυβερνά τα γεννητικά όργανα, τις ωοθήκες, τα αφροδίσια νοσήματα, τους καυτηριασμούς, το κύτταρο, τον καρκίνο, τον πρωκτό, τα ένζυμα και τις μεταμοσχεύσεις.


* Ανάλυση χάρτη *



Αφού αναλύσαμε τον κάθε πλανήτη ξεχωριστά και είδαμε περιληπτικά ο καθένας τι σημειοδοτεί ας δούμε έναν χάρτη ωριαίας μελετώντας τον και με τους δυο τρόπους για να δούμε τη χρήση των εξωκρόνιων και πρακτικά. Ο χάρτης που σας παραθέτω καταστρώθηκε στις 9 Ιουλίου του 2009 στις 9. 50 μμ. ημέρα Δία και ώρα Κρόνου. Το ερώτημα τέθηκε από μια γυναίκα η οποία ρωτούσε να μάθει «αν θα γίνει η συνεργασία που της πρότειναν και πως θα πάει». Έχουμε ωροσκόπο στις 6 Υδροχόου και θα ξεκινήσουμε τη μελέτη μας με τον παραδοσιακό τρόπο. Με ωροσκόπο τον αντισυμβατικό Υδροχόο έχουμε μια γυναίκα αρκετά ανεξάρτητη, με φιλελεύθερες ιδέες, έξυπνη και πρωτοποριακή. Πιθανόν να εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας και να παίρνει η ίδια πρωτοβουλίες και αποφάσεις που αφορούν την επαγγελματική της σταδιοδρομία. Κυβερνήτης 1ου ο Κρόνος στον 7ο στην Παρθένο.

Ενώ από τον ωροσκόπο καταλαβαίνουμε την ανεξάρτητη φύση του χαρακτήρα της, με κυβερνήτη τον Κρόνο και μάλιστα στο ζώδιο της εργασίας, της πρακτικότητας και της λεπτομέρειας, βλέπουμε πως είναι αρκετά υπεύθυνη, πρακτική, συνεπής και έχει την ικανότητα να δεσμεύεται διεκπεραιώνοντας αξιοπρεπώς τη δουλειά της. Βρισκόμενος ο κυβερνήτης της στον οίκο του συνεργάτη βλέπουμε το ενδιαφέρον της για τη συνεργασία και μάλιστα έχει κλείσει εξάγωνο με τον Ήλιο που κυβερνά τον 7ο οίκο, τον συνεργάτη δηλαδή. Εδώ να αναφέρω πως αν στεκόμουν στους προειδοποιητικούς κανόνες τον συγκεκριμένο χάρτη στην καλύτερη περίπτωση θα έπρεπε να τον παραδώσω σε άλλο αστρολόγο και στην χειρότερη να τον κάνω delete από το αστρολογικό μου αρχείο, αφού ο Κρόνος στον 7ο συγκαταλέγεται στους προειδοποιητικούς κανόνες.

Ο Ήλιος βρίσκεται στον Καρκίνο, είναι περιπλανώμενος, στην αδυναμία του Κρόνου, στην κυριαρχία και τριπλότητα της Σελήνης και στην έξαρση του Δία που είναι συγκυβερνήτης δικός της αφού βρίσκεται στον 1ο οίκο. Είναι βέβαιο πως ο 7ος θέλει αυτή την συνεργασία ωστόσο το γεγονός πως ο Ήλιος είναι περιπλανώμενος και βρίσκεται στην αδυναμία του Κρόνου μας λέει πως για κάποιο λόγο ο 7ος νιώθει αδύναμος ή μειονεκτικά απέναντι της. Έχουν ήδη μιλήσει για την συνεργασία (έχει γίνει το εξάγωνο του Ήλιου/Κρόνου) και μένει να απαντήσει η ερωτούσα. Εφ’ όσον έχουν «κλείσει» μεταξύ τους την όψη μελετάμε τις αμέσως επόμενες όψεις που σχηματίζουν και βλέπουμε ένα εξάγωνο του Κρόνου με τον Ερμή ο οποίος όμως δεν μας λέει και πολλά γιατί κυβερνά 5ο και 8ο του ωριαίου και επιπλέον είναι καμένος από τον Ήλιο, έχουμε δηλαδή θετική όψη όμως ο καμένος πλανήτη δείχνει πως δεν γνωρίζουμε μια κατάσταση γιατί αυτή η κατάσταση «κρύβεται» από τον Ήλιο ή δεν μας ευνοεί, όχι τουλάχιστον όσο θα θέλαμε, εκείνο ίσως το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε είναι πως η ερωτούσα συνάπτει ερωτική σχέση, άσχετο όμως από το ερώτημα της.

Η αμέσως επόμενη όψη του Ήλιου είναι επίσης με τον καμένο Ερμή (Ο Ερμής είναι πιο γρήγορος και πιάνει τον Ήλιο) κυβερνήτη 2ου του συνεργάτη και 5ου, 8ου της ερωτούσας. Η όψη όμως αυτή ματαιώνεται αφού ο Ερμής προλαβαίνει και σχηματίζει όψη πρώτα με τον Κρόνο. Εδώ ομολογώ πως προβληματίστηκα για το αν υπάρχει μεταφορά φωτός ή όχι. Ο Ερμής είναι πιο γρήγορος και από τον Κρόνο αλλά και από τον Ήλιο. Όμως, για να έχουμε μεταφορά θα πρέπει ο Ερμής να έχει αποχωριστεί τον Κρόνο και παράλληλα να βρίσκεται σε θεμελιώδεις δυνάμεις του Κρόνου, (ο Ερμής βρίσκεται στην αδυναμία του Κρόνου) και να πηγαίνει να πιάσει τον Ήλιο. Ρώτησα δυο αστρολόγους (Κρόνος στον 7ο επίσης, το συζήτησα εκτενώς και με την Κοραλλία) αν πιάνουν μια μεταφορά φωτός που πρόκειται να γίνει και αν δίνουν σημασία στο γεγονός πως ο Ερμής δεν βρίσκεται σε θεμελιώδεις δυνάμεις. Μου απάντησαν πως πιάνουν τη μεταφορά φωτός ακόμη κι αν δεν βρίσκεται ο πλανήτης σε θεμελιώδεις δυνάμεις όμως δεν υπολογίζουν μια μεταφορά φωτός που πρόκειται να γίνει. Αυτό κρατήστε το για το τέλος γιατί θα το δούμε πάλι μπροστά μας.

Ας πάμε τώρα στη Σελήνη η οποία βρίσκεται και αυτή στον Υδροχόο, στο ζώδιο της κυριαρχίας του Κρόνου και στον 1ο οίκο. Ας μην επαναλάβω τα Υδροχοϊκά στοιχεία, να πω μόνο πως βρισκόμενη στον 1ο οίκο δείχνει μια γυναίκα που εστιάζει πολύ στις προσωπικές της επιδιώξεις γεγονός το οποίο αφαιρεί από την αντικειμενικότητά της και είναι κυκλοθυμική. Η όψη που έχει μπροστά της είναι η σύνοδος με το Δία, θετική ένδειξη. Ο Δίας μέσα στον 1ο οίκο όμως είναι ανάδρομος κάτι που μας παραπέμπει σε καθυστέρηση, σε μια επαναληψιμότητα, σε αλλαγή ως προς τις διαθέσεις της ερωτούσας ή ότι η ίδια πρόταση της είχε γίνει ξανά στο παρελθόν. Αμέσως επόμενη όψη της Σελήνης το τετράγωνο με τον Άρη, κυβερνήτη 10ου (η ίδια μοιάζει να μπλοκάρει την επαγγελματική της άνοδο γιατί έχει εσωτερικές συγκρούσεις τις οποίες προφανώς δεν τις χειρίζεται σωστά) κυβερνήτη 2ου( εμπεριεχόμενος ολόκληρος ο Κριός μέσα στον 2ο οίκο, συνεπώς τα οικονομικά δείχνουν προβληματικά κάτι που επίσης φαίνεται από τη θέση του Άρη ο οποίος βρίσκεται στην αδυναμία του αν και παράλληλα βρίσκεται στην έξαρση της Σελήνης στον Ταύρο) και συγκυβερνήτη 4ου οίκου, αφού βρίσκεται μέσα στον 4ο.

Ας πάμε όμως και στην τελική έκβαση που είναι ο 4ος και κυβερνάται από την Αφροδίτη στους Διδύμους και βρίσκεται μέσα στον 4ο μαζί με τον Άρη. Η Αφροδίτη βρίσκεται στο ζώδιο της επικοινωνίας, είναι περιπλανώμενη και έχει ήδη σχηματίσει όψη με τον Ωροσκόπο (η ευκαιρία της έχει δοθεί, η πρόταση έχει γίνει) όμως άμεσα δεν σχηματίζει καμία όψη. Άρης/Αφροδίτη μέσα στον 4ο, δηλαδή μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Ο Άρης τώρα σε τελευταίες μοίρες και σε δύσκολη ζωδιακή θέση πέραν του τετραγώνου του με τη Σελήνη (το οποίο προλαβαίνει και σχηματίζεται πριν αλλάξουν ζώδιο οι πλανήτες) δεν μας δίνει επιπλέον πληροφορίες. Γενικώς από το σύνολο του χάρτη η απάντηση τείνει αρνητική.

Πάμε τώρα να δούμε το ίδιο ωριαίο με τους σύγχρονους κυβερνήτες. Δεν θα αναφερθώ στους παραδοσιακούς όχι γιατί δεν τους συμπεριέλαβα στη μελέτη μου αλλά για να αποφύγω τις επαναλήψεις. Κυβερνήτης 1ου ο Ουρανός σε αμοιβαία υποδοχή με τον Ποσειδώνα (και τον Δία) δείχνει ότι και η Σελήνη μόνο που προστίθενται τα εξής στοιχεία, η ερωτούσα δεν έχει ξεκάθαρα κριτήρια, είναι μπερδεμένη, ίσως κρύβει κάτι και φυσικά δεν ξέρει τι να αποφασίσει ή πώς να χειριστεί την όλη υπόθεση. Ως ανάδρομος ο Ουρανός, δείχνει την γνωστή εναλλαγή διαθέσεων και επαναπροσδιορισμό της όλης κατάστασης. Πηγαίνοντας ο Ουρανός στον 2ο οίκο αμέσως αμέσως καταλαβαίνουμε πως εκείνο το οποίο την απασχολεί πραγματικά είναι τα χρήματα και πιθανόν γι αυτό θα αλλάξει γνώμη. Όμως τι βλέπουμε εδώ; Τον Ουρανό κυβερνήτη της ερωτούσας (όχι σε γωνιακό οίκο) να σχηματίζει τρίγωνο με τον Ήλιο τον κυβερνήτη του 7ου. Αυτό είναι θετική ένδειξη επομένως όλα τα προηγούμενα ακυρώνονται; Όχι φυσικά απλώς το ερώτημα χρειάζεται περισσότερη μελέτη, το σίγουρο είναι πως η τάση για αρνητική απάντηση παίρνει άλλη διάσταση.

Αν θέλουμε να το πάμε παραπέρα μελετώντας τον Ποσειδώνα (για τον Δία έχω ήδη μιλήσει) ως συγκυβερνήτη 1ου οίκου, είναι επίσης ανάδρομος. Δεν θα έλεγα πως ήταν ταραγμένη, κλαμένη ή ψυχικά διαλυμένη ωστόσο ήταν τρομερά μπερδεμένη και απογοητευμένη γιατί ενώ ήθελε πραγματικά αυτή τη συνεργασία, τα χρήματα ήταν πολύ λίγα για την εργασία που θα προσέφερε. Την σύνοδο των Δία/Ποσειδώνα/Χείρωνα την οποία βρίσκει μπροστά της η Σελήνη, όλη εκείνη την περίοδο δεν την είχα δει με θετικό μάτι και το ίδιο έκανα και για το συγκεκριμένο ωριαίο. Πάλι τείνει το ερώτημα αρνητικό, όμως το τρίγωνο του Ουρανού με τον Ήλιο με «τρώει» και δεν με αφήνει να ησυχάσω, έτσι ψάχνω να βρω πότε θα έρθουν σε επαφή αυτοί οι δυο. Ο χρόνος στην ωριαία είναι ένα από τα δυσκολότερα σημεία και η αλήθεια είναι πως αποφεύγω να δίνω χρονικό περιορισμό γιατί ποτέ δεν νιώθω σίγουρη, όμως στο συγκεκριμένο ερώτημα έπρεπε να μελετηθεί. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά που ξέρουμε για το χρονικό περιορισμό ο Ουρανός σε μεταβλητό ζώδιο και διάδοχο οίκο δίνει γεγονός σε μήνες. Ο Ήλιος σε παρορμητικό ζώδιο και κατιόντα οίκο δείχνει πάλι μήνες, σε πόσους μήνες; Υποτίθεται πως το βρίσκουμε από τις μοίρες ανοχής της όψης, στην προκειμένη περίπτωση έχουμε 11 μοίρες ανοχής οι οποίες ενδεχομένως να μην είναι 11 αλλά λιγότερες εξαιτίας του ότι ο Ουρανός είναι ανάδρομος.

Επειδή η ερώτηση ήταν για το άμεσο μέλλον δεν θα μπορούσα να δεχτώ το ωριαίο ως θετικό γιατί άμεσα δεν υπήρχε κάτι πολύ δυνατό, ακόμη και η Σελήνη για να σχηματίσει όψη, είχε μπροστά της πολλές μοίρες ανοχής πράγμα που σημαίνει πως για κάποιο διάστημα δεν υπήρχε εξέλιξη στο θέμα μας. Όμως από το τρίγωνο του Ουρανού ήμουν σχεδόν σίγουρη πως οι δυο τους θα επικοινωνούσαν μελλοντικά και πιθανόν θα τα έβρισκαν.

Η συνεργασία δεν έγινε τελικά, εκείνη δεν απάντησε ( άλλο ένα Ποσειδώνιο στοιχείο, δεν μπήκε καν στη διαδικασία να απαντήσει) και εκείνος δεν την ενόχλησε ξανά, παρά μόνο τον Δεκέμβριο, σχεδόν 5 μήνες μετά δηλαδή για να της προσφέρει περισσότερα χρήματα. Θέλοντας να βρω γιατί έγινε η συνεργασία μετά από 5 μήνες πέρα από το τρίγωνο του Ήλιου/Ουρανού, είδα από άποψη ανοχής πως ο Ερμής κυβερνήτης 8ου και 2ου δικού του στις 5 μοίρες έπιανε πρώτα με εξάγωνο τον Κρόνο και μετά τον Ήλιο με σύνοδο αντίστοιχα.

Αυτό που σας είπα να κρατήσετε για το τέλος. Πιάνοντας ο Ερμής τον Κρόνο (από την κυριαρχία της Σελήνης, την έξαρση του Δία, την πτώση του Άρη και την αδυναμία του Κρόνου) μεταφέρει το φως του Κρόνου στον Ήλιο και με βάση τους κανόνες της ωριαίας «επαναλαμβάνεται» το εξάγωνο του Ήλιου/Κρόνου, 1ου/7ου. Κι αναρωτιέμαι μήπως τελικά μια μεταφορά φωτός πρέπει να την πιάνουμε ακόμη κι αν γίνεται μελλοντικά;

Πριν μερικούς μήνες διάβασα στο «Εγχειρίδιον Ωριαίας Αστρολογίας» του John Frawley στο σημείο που περιγράφει στη μεταφορά φωτός το εξής καταπληκτικό. «Ο πιο γρήγορος πλανήτης μπορεί να μην έχει κάνει την πρώτη από αυτές τις όψεις, έτσι προσεγγίζει την όψη προς έναν από τους σημειοδότες και έπειτα πηγαίνει να κάνει όψη με τον άλλον. Αυτό είναι συνηθισμένο σε καταστάσεις όπου η αρχική δράση δεν έχει ξεκινήσει». Δεν γνωρίζω να σας πω αν μπορώ να το δεχτώ ως κανόνα γιατί δεν μου έχει τύχει ξανά, ωστόσο το συμπέρασμα του Frawlwy μου έδωσε το ερέθισμα να προσέχω τέτοιους είδους φαινόμενα για να βλέπω πως λειτουργούν στην πράξη. Στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ πως λειτούργησε, όμως μέχρι εκεί φτάνουν τα συμπεράσματα μου.

Γενικότερα πιστεύω πως αν από την αρχή ξεκινούσα μόνο με τους εξωκρόνιους θα έπαιρνα την απάντηση πιο σύντομα. Ακόμη όμως κι αν δεν είναι έτσι κι έχω υπερεκτιμήσει τους εξωκρόνιους, δεν είδα να μην δώσουν σημαντικές πληροφορίες. Τελειώνοντας να πω, πως ελπίζω μέσα από αυτή τη συγκεκριμένη μελέτη να καταλάβατε τη σπουδαιότητα των εξωκρόνιων, γι αυτό προτείνω την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να τους αφήσετε στην άκρη, να τους δώστε την ευκαιρία να δείξουν τη σπουδαιότητα τους ακόμη κι αν δεν είναι ενσωματωμένοι στο παραδοσιακό σύστημα της ωριαίας αστρολογίας

Το παρόν άρθρο είναι από τα μαθήματα μας στην Ωριαία Αστρολογία.

Αστρική Αρμονία 

http://www.myhoroscope.gr 





Τίνα Ζαχαριάδου










1 σχόλιο:

  1. πολυ ωραιο αρθρο κ το παραδειγμα του ωριαιου μου εδωσε αρκετεσ γνωσεισ

    ΑπάντησηΔιαγραφή