Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ωριαίος Χάρτης: Με θυμάται ακόμη ή με ξέχασε;

Εχτές τη νύχτα ξέχασα να κλείσω το κινητό μου. Καλά καλά δεν με είχε πάρει ο ύπνος όταν άκουσα τον γνώριμο ήχο του κινητού μου. Μήνυμα μες τη νύχτα; Όπως ήταν φυσικό σηκώθηκα αμέσως, ποιος θα μπορούσε να στέλνει μήνυμα μες το ξημέρωμα; Με μεγάλη χαρά διαπιστώνω πως ο λόγος του μηνύματος δεν αφορούσε κανένα δραματικό γεγονός.
Μια γνωστή μου γυρίζοντας από την έξοδο της, είχα «αναλαμπή» κι ήθελε να μάθει αν ο πρώην της εξακολουθούσε να ενδιαφέρεται για εκείνη. Είχαν μια σύντομη σχέση η οποία τελείωσε άδοξα και τώρα για κάποιο λόγο ρωτούσε να μάθει αν εκείνος εξακολουθούσε να την θέλει.



Αυτό είναι το ωριαίο-κουίζ το οποίο είχαμε δημοσιεύσει στο φόρουμ
μερικές εβδομάδες πριν για ν’ αναλύσετε. Τότε σας είχα υποσχεθεί
πως μόλις τελειώσετε με τις ερμηνείες σας θ’ αναλύσω βήμα βήμα τον χάρτη.





Ξεκινώντας από την αρχή το 1ο πράγμα που βλέπουμε είναι πως το ερώτημα έγινε ημέρα Κρόνου και ώρα Κρόνου. Παρότι δεν υπάρχει συμβατότητα ως προς τον ωροσκόπο έχουμε συμβατότητα με τον συγκυβερνήτη της ερωτούσας, τον Κρόνο και παράλληλα χορηγό της Αφροδίτης που είναι ο κυβερνήτης του 5ου οίκου, δηλαδή του ζητούμενου. Έχουμε λοιπόν, ωροσκόπο στις 28 του Τοξότη (για περισσότερη ευκολία στην ανάγνωση δεν θα βάλω τα δεύτερα) και εμπεριεχόμενο ολόκληρο τον Αιγόκερω. Αυτό σημαίνει πως για την ερωτούσα θα μελετήσουμε δυο πλανήτες, τον Δία στον Κριό και στον 3ο οίκο και τον ανάδρομο Κρόνο στον Ζυγό και σε σύνοδο με το Μεσουράνημα. Ακμή 5ου έχουμε στο ζώδιο του Ταύρου επομένως κυβερνήτης 5ου όπως είπα και πρωτύτερα η Αφροδίτη στον Αιγόκερω και στον 1ο οίκο. Η Σελήνη τώρα, συνήθως είναι συγκυβερνήτης του ατόμου που ρωτά ενώ γενικότερα δείχνει την πορεία του ερωτήματος. Στο συγκεκριμένο ωριαίο είναι συγκυβερνήτης 5ου οίκου και την εξετάζουμε ως επικυρίαρχο πλανήτη, ως τον πλανήτη δηλαδή που συγκεντρώνει τις περισσότερες θεμελιώδεις δυνάμεις (έξαρση στον Ταύρο, ενώ από ζώδιο βρίσκεται στο ζώδιο κυριαρχίας της Αφροδίτης).

Πάμε τώρα στην ανάλυση, οι τελευταίες μοίρες του ωροσκόπου δείχνουν πως η ερωτούσα δεν θα πρέπει ν’ ανησυχεί, είναι σαν γνωρίζει ήδη την απάντηση ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνει καμία κίνηση για να προσεγγίσει «το ζητούμενο». Στο ζώδιο του Τοξότη έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο αισιόδοξο, ευχάριστο που του αρέσουν τα ταξίδια κτλ. και που πιθανόν βρίσκεται σε διπλή σχέση κάτι στο οποίο συνηγορεί το εμπεριεχόμενο ζώδιο και οίκος. Ένα από τα πολλά που πιθανόν κρύβει είναι η συντηρητική πλευρά του εαυτού της, είναι συγκρατημένη, ανασφαλής, απόμακρη και φοβάται την απόρριψη γενικότερα. Ζει και κινείται σύμφωνα με τα όρια και τους περιορισμούς του κοινωνικού κατεστημένου και σίγουρα την ενδιαφέρει η δημόσια εικόνας της.

Με κυβερνήτη τον Δία στον Κριό και στον 3ο οίκο της αρέσουν τα νέα ξεκινήματα, είναι παρορμητική, ζωντανή και προσδοκά σε μια συνομιλία και γιατί όχι, σε μια μεταξύ τους συνάντηση. Ο Κρόνος στον Ζυγό ανάδρομος σε σύνοδο με το Μεσουράνημα. Η ανάδρομη πορεία του δείχνει πως αυτή την περίοδο αναμοχλεύει το παρελθόν σε σχέση με τον ερωτικό δεσμό που είχε, για πολλά απ’ όσα συνέβησαν έχει αλλάξει γνώμη, έχει μετανιώσει για κάποια άλλα και διαρκώς επαναφέρει το θέμα ενώ, βρισκόμενος ο Κρόνος στην έξαρση του στον Ζυγό καταλαβαίνουμε το ενδιαφέρον της για εκείνον αφού ο Ζυγός κυβερνάται από την Αφροδίτη. Πάρα πολύ δυνατός ο Κρόνος μέσα στον χάρτη, τοποθετημένος στο πιο υψηλό σημείο, στο Μεσουράνημα και σε έξαρση, ενδείξεις για θετική απάντηση. Ο Πλούτωνας στον 1ο οίκο της δίνει πάθος, εμμονή και μια τάση να ελέγξει ή να καθοδηγήσει την κατάσταση προς όφελος της. Ο Πλούτωνας στην τριπλότητα της Σελήνης (επικυρίαρχος 5ου), μια επιπλέον ένδειξη του τι νιώθει εκείνη, ενώ το γεγονός πως βρίσκεται στην αδυναμία της Σελήνης δείχνει πως δεν μπορεί να εκφραστεί αλλά ούτε και να «χειραγωγήσει» την Σελήνη.

Πάμε στο ζητούμενο τώρα, τον 5ο οίκο δηλαδή. Η ακμή στο ζώδιο του Ταύρου δείχνει πως στην ζωή του άντρα επικρατεί σταθερότητα, δεν του αρέσει να ξεβολεύεται μιας κι είναι μαθημένος να απολαμβάνει τα κεκτημένα του. Κυβερνήτης η Αφροδίτη, εμπεριεχόμενη στον Αιγόκερω και στον 1ο οίκο. Στο ζώδιο της κοπέλας και στον δικό της οίκο. Σαφέστατα την θυμάται και ενδιαφέρεται για εκείνη. Κρόνιος κι ο ίδιος κρατά αποστάσεις, δεν εκδηλώνεται, ανασφαλής, κρύβει κι αυτός τα μυστικά του (εμπεριεχόμενος). Η Αφροδίτη στα πρόσωπα του Δία αλλά και στην πτώση του. Πιθανόν η κοπέλα τον έφτασε στα όρια του, τον έχει κάνει να αισθάνεται ανήμπορος, νιώθει πως δεν ασκεί καμία επιρροή επάνω της κι ενδεχομένως την θεωρεί υπεύθυνη για τον χωρισμό τους και την άσχημη κατάσταση που προέκυψε. Στην έξαρση του Άρη, κυβερνήτη 4ου οίκου (θεωρητικά ο ίδιος μπορεί να δώσει τέλος στην υπόθεση), στην αδυναμία της Σελήνης (συναισθηματικά δεν μπορεί να εκδηλωθεί ούτε και να το τελειώσει) και παράλληλα από οίκο, στην αδυναμία του Άρη (τελικά αδυνατεί κι αυτός να δώσει οριστικό τέλος).

Η Σελήνη ως δείκτης του ωριαίου στο ζώδιο των Ιχθύων και στον 3ο οίκο. Προσδίδει άτομο με πλούσια φαντασία, με καλλιτεχνικές ιδιότητες ή ταλέντα γενικότερα και πολλά μυστικά. Καλή θέση για την Σελήνη το σπίτι του Δία (ακόμη μια φορά φαίνεται το ενδιαφέρον του για την κοπέλα) ενώ στον 3ο οίκο βρίσκεται στον οίκο της χαράς της. Συμπέρασμα; Κι αυτός ενδιαφέρεται για μια μεταξύ τους συνομιλία ή μια συνάντηση. Ωστόσο ενώ η Σελήνη αγαπά τον Δία νιώθει εχθρικό τον Κρόνο, εισπράττει ψυχρή στάση από εκείνη ενώ κατά την δική του υποκειμενική κρίση την θεωρεί υπεύθυνη για όλα τα κακώς κείμενα της σχέσης τους. Η απάντηση στο ωριαίο είναι θετική, ψάχνοντας όμως καθαρά εγκυκλοπαιδικά για άλλες ενδείξεις πάμε στις αντισκιές. Η αντισκιά του Δία βρίσκεται στις 27 Παρθένου και σε τετράγωνο με τον ωροσκόπο (η ίδια βρίσκεται σε σύγκρουση με τον εαυτό της), η αντισκιά της Αφροδίτης που είναι και η πιο κραυγαλέα, επάνω στον ωροσκόπο (αμοιβαίο ενδιαφέρον) ενώ Αφροδίτη και Κρόνος σε αμοιβαία υποδοχή, σαν να λέμε πως βρίσκονται σε σύνοδο. Ύστερα από τις παραπάνω ενδείξεις νομίζω πως είμαστε όλοι σύμφωνοι για την θετική απάντηση του συγκεκριμένου ωριαίου.

Μια διευκρίνιση, το τετράγωνο των σημειοδοτών, Αφροδίτης/Δία δεν δείχνει αρνητική απάντηση για την ερώτηση που τέθηκε, δείχνει όμως πως δύσκολα οι δυο τους θα ξαναβρεθούν σε σχέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου