Η
Ωριαία αστρολογία είναι μια πανάρχαια τεχνική αστρολογίας, προκειμένου
να δοθεί απάντηση σε μια συγκεκριμένη ερώτηση. Όταν δηλαδή μας απασχολεί
κάποιο θέμα πολύ έντονα αν θέσουμε το ερώτημα στον αστρολόγο εκείνος
θα καταστρώσει τον χάρτη εκείνης της στιγμής.
Αυτός ο χάρτης θα δείξει την εξέλιξη και θα μας δώσει την απάντηση που γυρεύουμε.
Αυτός ο χάρτης θα δείξει την εξέλιξη και θα μας δώσει την απάντηση που γυρεύουμε.
Η
φιλοσοφική βάση της ωριαίας βρίσκεται στην συχρονικότητα του Καρλ
Γιούνγκ ότι δηλαδή, δυο πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα α) η ερώτηση β) η
χρονική στιγμή. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η ώρα που τίθεται το
ερώτημα στον αστρολόγο/ερμηνευτή αφού κατανοήσει το ερώτημα πλήρως, ενώ
δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζει τα στοιχεία γέννησης του ερωτώντος όπως
πολλοί, εσφαλμένα πιστεύουν. Για να συμπληρωθεί η ωριαία πρέπει να
γνωρίζουμε το γεωγραφικό μήκος κ πλάτος της πόλης που βρίσκεται ο
αστρολόγος και όχι ο ερωτών που σημαίνει ότι, αν για παράδειγμα θέσει
κάποιος ερώτημα σε αστρολόγο της Αθήνας ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε χώρα
του εξωτερικού, η χώρα/πόλη που σημειώνεται στον χάρτη είναι αυτή του
αστρολόγου.
Οι παρακάτω κατηγορίες ανήκουν σε διαφορετικά συστήματα πρόβλεψης, παρ' ότι κάποιοι τις εντάσσουν στην ωριαία αστρολογία
Επιλεκτική Αστρολογία: επιλεγούμε δηλαδή συγκεκριμένη ημέρα και ώρα για έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας, για να τελέσουμε γάμο, να αγοράσουμε κατοικία και ούτω κάθε εξής.
Αστρολογία γεγονότος ή διαφορετικά στιγμιαίο, είναι εκείνη η στιγμή κατά την οποία συνέβη ένα γεγονός, ένα τροχαίο, ένας σεισμός, ένα επαγγελματικό ραντεβού για παράδειγμα. Σε αυτήν επίσης εντάσσονται οι :
Ωριαία κατάκλισης: είναι ο χάρτης εκείνος ο οποίος θα μας δείξει την πορεία ενός ασθενή ο οποίος έπεσε στο κρεβάτι και θέλουμε να μάθουμε την εξέλιξη της υγείας του.
Ανταγωνιστικό ωροσκόπιο: το χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να βρούμε τον νικητή σε ένα αγώνα ποδοσφαίρου η όταν θέλουμε να εκμαιεύσουμε πληροφορίες για αποτέλεσμα εκλογών, απαντήσεις δηλαδή σε τέτοιου είδους απορίες.
Προειδοποιητικοί κανόνες
Οι προειδοποιητικοί κανόνες η αλλιώς απαγορευτικοί κανόνες υπήρχαν και υπάρχουν κυρίως για να προστατεύονται οι αστρολογοι, της εκάστοτε εποχής και λέω της εκάστοτε εποχής διότι αν πάμε τον χρόνο προς τα πίσω, στην Ρώμη για παράδειγμα, θα ανακαλύψουμε ότι ενώ οι περισσότεροι αυτοκράτορες αδημονούσαν να έχουν στα χέρια τους την ερμηνεία του προσωπικού τους ωροσκοπίου, όταν θεωρούσαν ότι κινδύνευε ο θρόνος τους είχαν το δικαίωμα, να εξορίζουν τους αστρολόγους με αποτέλεσμα οι αστρολόγοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού ερμήνευαν με κίνδυνο της ζωής τους. Μεταγενέστερα ο Χίτλερ έβγαλε ολόκληρη την Αστρολογία εκτός νόμου κι ως εκ τούτου, όποιος την εξασκούσε κίνδυνευε να συλληφθεί. Στις ημερες μας οι αστρολόγοι δεν κινδυνεύουμε να εξοριστούμε, να συλληφθούμε, να θανατωθούμε, να καούμε στην πυρά ή άλλα κωμικοτραγικά, παρ όλα αυτά ας υπάρχουν στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μας οι προειδοποιητικοί και όχι οι απαγορευτικοί όπως συνηθίζεται να λέγονται, γιατι αυτό που κινδυνεύει είναι η φήμη και η υπόληψη μας στη περίπτωση που δώσουμε λανθασμένες απαντήσεις. Επιπλέον δεν είναι ότι καλύτερο να δώσουμε στον κόσμο που μας έχει εμπιστευθεί λάθος κατευθύνσεις. Ας δούμε όμως ποιοι είναι αυτοί οι κανόνες:
Ο ωροσκόπος στις τρεις πρώτες μοίρες, γιατί δηλώνει ότι, το ερώτημα είναι άγουρο για να απαντηθεί. Θα υπάρξουν νέα ενδεχομένως απροσδόκητα γεγονότα που θα αλλάξουν τα δεδομένα τα οποία είναι πολύ νωρίς για να τα γνωρίζουμε. Ο κανόνας αυτός δεν ισχύει αν ο γενέθλιος ωροσκόπος του ερωτώντος είναι στην μοίρα που ανατέλλει ο ωροσκόπος του ωριαίου χάρτη.
Ο ωροσκόπος στις τρεις τελευταίες μοίρες μας δείχνει ότι είναι πολύ αργά για το ερώτημα, η κατάσταση έχει ξεφύγει του ελέγχου μας και δεν πρέπει να κάνουμε καμία κίνηση. Μπορεί επίσης να δείχνει πως ο ερωτών βαθιά μέσα του γνωρίζει την απάντηση ή είναι σαν να την γνωρίζει. Ο κανόνας δεν ισχύει αν ο ερωτών έχει την ιδία ηλικία με την μοίρα που ανατέλλει ο ωροσκόπος στον χάρτη του.
Η Σελήνη σε κενό πορείας, δεν σχηματίζει δηλαδη καμία Πτολεμαική όψη προτού αλλάξει ζώδιο εκτός κι αν, βρίσκεται στα ζώδια της Σελήνης και του Δία, δηλαδή σε Ταύρο/Καρκίνο/Τοξότη/Ιχθύ. Επίσης, δεν θεωρείται κενό πορείας όταν με την είσοδο της στο επόμενο ζώδιο σχηματίσει όψη με ανοχή τρεις μοίρες. Για παράδειγμα, Σελήνη στις 29 μοίρες του Κριού και Κρόνος στις 2 μοίρες του Ταύρου, που σημαίνει ότι μόλις βγει από τον Κριό η Σελήνη θα σχηματίσει σύνοδο με τον Κρόνο.
Ο Κρόνος στον 1ο οίκο χρειάζεται εξαιρετική σημασία, γιατι δείχνει ότι η ψυχολογική διάθεση του ερωτώντος είναι πολύ άσχημη και πιθανότατα η απάντηση που θα του δοθεί δεν θα τον ικανοποιήσει ενώ το πιθανότερο είναι να μην είναι σε θέση να χειριστεί την απάντηση που θα πάρει.
Ο Κρόνος στον 7ο, επίσης δηλώνει προσοχή γιατι είναι ο οίκος του αστρολόγου, ο οποίος ενδέχεται να μην είναι σε θέση να απαντήσει το ωριαίο, είτε γιατί δεν είναι ο ίδιος καλά ψυχολογικά, είτε γιατι δεν έχει την απαραίτητη γνώση και εμπειρία. Σ' αυτήν την περίπτωση καλό είναι να το κοιτάξει και άλλος αστρολόγος ενώ για θέματα αισθηματικών και συνεργασιών δείχνει κάτι αρνητικό.
Άλλη σοβαρή προειδοποίηση είναι οταν, δεν υπάρχει συμβατότητα Ωροσκόπου με το θέμα της ερώτησης ενώ, θα πρέπει να υπάρχει και η συμβατότητα της πλανητικής ώρας με τον ωροσκόπο.
Ακόμη, ο κυβερνήτης του ωροσκόπου ή ο ίδιος ο ωροσκόπος να βρίσκονται στην καμένη ζώνη δηλαδη στις 15 μοίρες του Ζυγού μέχρι τις 15 μοίρες του Σκορπιού, εκτος κι αν βρισκεται στις 23 μοίρες που είναι η Spica και στις 24 που βρισκεται ο Arcturus και θεωρούνται ιδιαίτερα ευνοϊκοί.
Τέλος άφησα τον κανόνα που λέει οτι,για την κλασική ωριαία αστρολογία μελετάμε μόνο τους κλασικούς παραδοσιακούς πλανήτες και τις πέντε πτολεμαικές (σύνοδο, τετράγωνο, τρίγωνο, αντίθεση και εξάγωνο) και αυτό γιατί, οι απόψεις των αστρολόγων διίστανται με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι αστρολογοι να έχουν κατηγοριοποιηθεί σε εκείνους που ακολουθούν πιστά τα προειδοποιητικά σημάδια και εξετάζουν μόνο τους παραδοσιακούς κυβερνήτες και σε εκείνους που εξετάζουν παραδοσιακούς και εξωκρόνιους.
Θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω ότι, με το πέρασμα των χρόνων, η ωριαία αστρολογία έχει εξελιχθεί αρκετά και η άποψη που εγώ στηρίζω είναι αυτή της προσωπικής μελέτης και στατιστικής του κάθε ενός από εμάς που ασχολούμαστε με την αστρολογία γενικότερα. Προσωπικά, στις μελέτες και έρευνες μου οι εξωκρόνιοι υπάρχουν κι αυτό γιατί όπου δίνουν το στίγμα τους μέσα σ' έναν χάρτη δίνουν σημαντικές πληροφορίες. Αυτό λοιπόν που προτείνω στους μελετητές της ωριαίας είναι η μελέτη, η παρατήρηση και η στατιστική σε έναν αρκετά ικανοποιητικό αριθμό ωριαίων χαρτών πριν απορρίψουν η όχι την οποιαδήποτε εξέλιξη της ωριαίας αστρολογίας η οποία είναι πραγματικά ένα εξαίρετο εργαλειοανιχνευσης γεγονότων που χρήζει μελέτης, σεβασμού ενω γενικότερα συνίσταται η χρήση και όχι η κατάχρηση αν θέλουμε σωστές απαντήσεις στα ερωτήματα μας.
Χρήσιμες συμβουλές πριν από κάθε ερώτηση
Η ερώτηση που θέτετε να είναι όσο πιο συγκεκριμένη γίνεται ειδικά όσον αφορά τον χρόνο. Για παραδειγμα, θα αποκτήσω σχέση μέσα στους επομένους πέντε μήνες;
Ο συμβουλευμένος πρέπει να θέσει την ερώτηση αυθόρμητα και όχι γιατί τον παρακίνησε ο αστρολόγος η οποιασδήποτε φίλος συγγενής κτλ.
Καλό είναι να γνωρίζετε πως όσο λιγότερα ερωτήματα βάζετε κατά την διάρκεια ενός ωριαίου τόσο πιο εύκολα θα πάρετε απαντήσεις αν και λόγω παράγωγων οίκων μπορούμε να πάρουμε αρκετές πληροφορίες και για άλλου είδους θέματα.
Ο λόγος για τον οποίο βάζετε ωριαία να είναι γιατί πραγματικά βρίσκεστε προβληματισμένοι και όχι απλά για να πάρετε μια απάντηση ή γιατί δεν έχετε να κάνετε κάτι καλύτερο, ή στην χειρότερη περίπτωση να θέλετε να ελέγξετε τον αστρολόγο που έχετε επισκεφτεί με σκοπό να ανακαλύψετε ποσό έγκυρη είναι η πρόβλεψη του και αυτό γιατι, αν όχι όλες τις φορές, τις περισσότερες ένας έμπειρος αστρολόγος θα το αντιληφθεί.
Τελειώνοντας να πω, πως για να βάλετε το ίδιο ερώτημα ξανά θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον δυο με τρεις μήνες για να θεωρηθεί έγκυρος ο χάρτης, εκτός κι αν έχει προκύψει κάποιο σημαντικό γεγονός ή νέα στοιχεία τα οποία αλλάζουν τα δεδομένα.
Τέλος, να γνωρίζετε πως αν το σύμπαν δεν θέλει να δώσει απάντηση, τότε πολύ απλά δεν θα την πάρετε.
Τίνα Ζαχαριάδου
Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο. Θα ήθελα όμως παρακαλώ μια διευκρίνηση: όταν ο ωροσκόπος ή η Σελήνη βρίσκονται στην λεγόμενη "καμμένη ζώνη" θεωρείται αρνητική η απάντηση στο ερώτημα ή καλό θα ήταν να μη δοθεί απάντηση;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ.
Όταν Ωροσκόπος/Σελήνη βρίσκονται στην καμένη ζώνη δείχνουν πως το άτομο που ρωτά είναι έντονα συναισθηματικά φορτισμένο. Αν η απάντηση θα είναι θετική ή αρνητική θα κριθεί από πολλούς παράγοντες. Γενικότερα δεν είμαι της άποψης ότι δεν θα πρέπει να απαντάμε σε ερωτήσεις και χάρτες που υπάρχουν προειδοποιητικοί κανόνες. Οι προειδοποιητικοί κανόνες υπάρχουν για να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί και όχι για να μην δίνουμε απαντήσεις.
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ για το σχόλιο που είναι και το πρώτο του ιστολογίου μου κι ελπίζω να ήμουν σαφής.
Ήσασταν απολύτως σαφής. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και εύχομαι καλή συνέχεια ως προς την προσπάθεια που κάνετε μέσω αυτού του ιστολογίου. :)
ΔιαγραφήΜία δεύτερη ερώτηση, που αφορά την φύση των ερωτημάτων: σε ένα ερώτημα όπως αυτό που αναφέρετε, σχετικά με την σύναψη σχέσης εντός ενός ορισμένου χρονικού διαστήματος, πώς γίνεται αντιληπτό το ίδιο το ερώτημα και πώς ορίζονται οι σημειοδότες; Αφενός μιλάμε μεν για ένα γεγονός, ωστόσο θεωρούμε πως στο βάθος του μυαλού (και πολύ περισσότερο της καρδιάς) του εκάστοτε ερωτώντα υπάρχει κάτι συγκεκριμένο; Με άλλα λόγια, σε ένα τέτοιο ερώτημα, ορίζουμε ως σημειοδότη τον κυβερνήτη του 7ου οίκου ως δείκτη του γεγονότος; Ορίζουμε ως σημειοδότη τον τον κυβερνήτη του 5ου οίκου ως δείκτη του γεγονότος και τον κυβερνήτη του 7ου ως δείκτη του άλλου προσώπου, ακόμη και εάν δεν δηλώνεται με σαφήνεια στο διατυπωμένο ερώτημα; Δεχόμαστε ότι ο ερωτών θέλει να μάθει γενικώς για το αν θα συνάψει κάποια σχέση, ακόμη κι αν δεν αφορά το πρόσωπο που έχει στο βάθος του μυαλού του, επομένως εξετάζουμε κυρίως τον 5ο οίκο και δεν εμπλεκόμαστε με άλλους;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι σημειοδότες ορίζονται ανάλογα τη φύση του ερωτήματος. Εάν κάποιος ρωτά στο πολύ γενικό αν θα κάνει δεσμευτική σχέση κοιτάμε τον 1ο και τον 7ο οίκο. Αν υπάρχει κάποιος στο μυαλό του ερωτώντα, σύμφωνα με τη σχέση που επιθυμεί να αποκτήσει ορίζουμε τον κυβερνήτη ο οποίος για φλερτ/ερωτική/σεξουαλική σχέση θα σημειοδοτείται από τον 5ο οίκο διαφορετικά από τον 7ο. Αν το ερώτημα δεν διατυπωθεί με σαφήνεια, ζητάμε από τον συμβουλευόμενο να επανατοποθετηθεί ώστε να γίνει περισσότερο σαφής, δεν μαντεύουμε δηλαδή τι εννοεί. Αν και τότε δεν το κάνει, δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε σαφή απάντηση.
Όσο για το γεγονός ως γεγονός σημειοδοτείται από τους ίδιους κυβερνήτες δεν αλλάζουμε δηλαδή οίκους και σημειοδότες.
Για να πάρεις περισσότερες απαντήσεις θα σε παραπέμψω να διαβάσεις το άρθρο με τίτλο "Αγάπη μου Ωριαία Αστρολογία". Στο συγκεκριμένο άρθρο απαντώ αναλυτικά σ' αυτά τα ερωτήματα.
Και μια παράκληση..... θα προτιμούσα να συζηtούσα με κάποιον/α που δεν δηλώνει
Anonymoys
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατ' αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Ως προς το άρθρο, το έχω ήδη διαβάσει, απλώς μου φάνηκε πως χρειάζεται σε ορισμένα σημεία κάποιες μικρές αποσαφηνίσεις, όπως αυτή που δώσατε τώρα.
Ως προς το Anonymous, έχετε απόλυτο δίκιο, με ενοχλεί εξίσου. Προσπάθησα να βάλω τα αρχικά μου στην επιλογή προφίλ, αλλά για ένα περίεργο λόγο δεν το δέχεται το σύστημα και το εμφάνιζε έτσι. Ωστόσο, είναι κάτι που διορθώνεται.
Πάντως, ήταν ενδιαφέρον και ευχάριστο που έτυχε να μιλήσουμε ξανά μετά από τόσον καιρό.
Α. Π.
Λυπάμαι, τα αρχικά δεν μου θυμίζουν κάτι, ειδικά αφού μιλάμε ξανά μετά από τόσον καιρό...το σύστημα ίσως δεν το δέχονταν επειδή πρέπει να είστε αναγνώστης/στρια του ιστολογίου; χρειάζεται ιμέιλ; δεν γνωρίζω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως και να 'χει ευχαριστώ για τα σχόλια κι εύχομαι Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατ' αρχήν συγγνώμη για τις απανωτές ερωτήσεις, αλλά λόγω του ότι τώρα οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί λόγω εορτών, υπάρχει χρόνος για περισσότερη ενασχόληση.
Μια πρώτη ερώτηση, σχετικά με την μεταφορά φωτός, που την είδα να διατυπώνεται και αλλού, ωστόσο αποτελούσε και δικό μου προβληματισμό: Στην περίπτωση της Σελήνης μπορεί να θεωρηθεί μεταφορά φωτός από τον έναν σημειοδότη στον άλλο, ακόμη και στην περίπτωση που μεσολαβούν άλλοι πλανήτες; Θεωρητικά, από τη στιγμή που η Σελήνη είναι το μόνο σώμα που θεωρούνται ενεργές όλες οι όψεις του μέχρι να βγει από το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται, δεν μπορεί να θεωρηθεί η μεταφορά φωτός ως ενδεχόμενο;
Και μια δεύτερη ερώτηση, σχετικά με τους επικυρίαρχους, ώστε να γίνει λίγο πιο σαφής η λειτουργία τους: Έχετε συναντήσει περίπτωση όπου για σημειοδότη ενός οίκου αντί για τον κυβερνήτη να εξετάσετε κυρίως τον επικυρίαρχο, κι αν ναι, μπορείτε να δώσετε ένα παράδειγμα; Ρωτάω κυρίως ορμώμενη από την επισήμανση ότι υπάρχουν χάρτες που δεν διαβάζονται, ή έστω ερμηνεύονται με δυσκολία, κι επειδή μέχρι στιγμής δεν έχω δει δημοσιοποιημένο κάποιο αντίστοιχο παράδειγμα, αναρωτιέμαι εάν σε μια τέτοια περίπτωση είναι που χρησιμοποιούνται οι επικυρίαρχοι.
Ευχαριστώ,
Α.Π.
Η Σελήνη πάντα μέσα σ' έναν χάρτη μεταφέρει το φως του ενός πλανήτη στον άλλον. Ωστόσο μεταφορά φωτός θα δούμε κι από άλλους πλανήτες που ειναι γρήγοροι. Έστω ότι έχει προηγηθεί ένα τετράγωνο Ερμή/Άρη και ο Ερμής πηγαίνει για όψη με Κρόνο, ο Ερμής είναι εκείνος που μεταφέρει το φως του Άρη στον Κρόνο. Ωστόσο η Σελήνη είναι ο κυριότερος μεραφορέας γιατί όπως είπαμε είναι ο "πλανήτης" που θα πιάσουμε όλες τις όψεις του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠράγματι οι επικυρίαρχοι χρησιμοποιούνται στις περιπτώσεις όπου δεν βγάζουμε συμπεράσματα από τους αρχικούς σημειοδότες. Σε γενικές γραμμές δεν μου έχει τύχει να πάρω περισσότερες πληροφορίες μόνο από επικυρίαρχους κι αν έχει τύχει δεν το θυμάμαι, όχι τουλάχιστον περισσότερες απ' ότι έδωσαν οι κυρίαρχοι πλανήτες. Τους κοιτάζω πάντα συνδυαστικά γιατί γενικότερα πιστεύω πως απάντηση παίρνουμε από το σύνολο του χάρτη.
καλησπέρα Τίνα,
ΑπάντησηΔιαγραφήμια ερώτηση: αν ο ωροσκόπος σε horary είναι ανάμεσα από από Άρη και Κρόνο
(13ο ο Άρης, 16ο ο aSC και 17ο ο Κρόνος στο ζώδιο του Σκορπιού, και η Αφροδίτη που είναι ο κυβερνήτης του 7ου στις 8ο44'του Λέοντα, (το ερώτημα είναι αν ενδιαφέρεται ο 7ος για τον 1ο) τι ερμηνεία θα έδινες?
ο Horary χάρτης είναι: 19-8-2014, στις 13:34:12 Ζάκυνθος
Ευχαριστώ πολύ
Γιώργος
Καλησπέρα Γιώργο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφ όσον έχουμε ωροσκόπο στον Σκορπιό, τότε κυβερνήτης 1ου οίκου είναι ο Άρης ο οποίος ετοιμάζεται να κάνει σύνοδο με τον Κρόνο. Δεν είναι και ότι καλύτερο αυτή η σύνοδος. Επιπλέον αναρωτιέμαι πόσα απωθημένα μπορεί να κρατάει ο Άρης του Σκορπιού στην Αφροδίτη που μολονότι θεωρητικά την θέλει για να βάλει το ερώτημα , βρίσκεται στην αδυναμία της..... τώρα, για να μάθουμε πόσο ενδιαφέρεται η Αφροδίτη για τον Άρη θα πρέπει να δούμε αν βρίσκεται σε δυνάμεις του Άρη. Βρίσκεται για παράδειγμα στην κυριαρχία του;, στην έξαρση του; κτλ. Αν δεν βρίσκεται σε καμία θεμελιώδη δύναμη του, βάση όσων γνωρίζουμε στην ωριαία για τη σχέση μεταξύ 1ου / 7ου , δεν ενδιαφέρεται. Επόμενη κίνηση να βρούμε τη σχέση της Σελήνης με την Αφροδίτη για να ολοκληρωθούν τα συμπεράσματα μας.
Ελπίζω να έγινα κατανοητή και να σε βοήθησα.
Τίνα σε ευχαριστώ πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφή