Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Χρήσιμες συμβουλές πριν από την κατάστρωση χάρτη ωριαίας

Να θυμάστε, οι χάρτες ωριαίας δεν υποκαθιστούν τον πασατέμπο. 

Δεν βάζουμε ερωτήματα επιπόλαια, για πλάκα, για να περάσει η ώρα μας, γιατί βρήκαμε εύκαιρο τον αστρολόγο, από απλή περιέργεια. Όχι ότι μας απαγορεύεται, αλλά κάνοντάς το, βάζουμε στο ίδιο παιχνίδι και το σύμπαν να επιδείξει το χιούμορ του και να κάνει πλάκα μαζί μας.
Το κάθε ερώτημα που προέρχεται από βαθύ και ουσιαστικό ενδιαφέρον για την ζωή του ερωτώντα, συνοδεύεται από συναισθηματική φόρτιση, είναι κατασταλαγμένο και συγκεκριμένο, δύναται να πάρει μια έγκυρη και ξεκάθαρη απάντηση.
Το ερώτημα δεν πρέπει να τίθεται γιατί ο ερωτών παρακινήθηκε από τον αστρολόγο ή κάποιο άλλο πρόσωπο, αλλά γιατί είναι πηγαία εσωτερική του ανάγκη να μάθει αυτό για το οποίο απευθύνεται στον Αστρολόγο. Μόλις τεθεί το ερώτημα ή τα ερωτήματα και καταστρωθεί ο χάρτης, το ερωτηματολόγιο πρέπει να «κλειδώνει» και δεν συστήνεται να αποπειραθούμε να δώσουμε απαντήσεις σε ερωτήματα που μπορεί να γεννηθούν και να τεθούν στην πορεία, γιατί η απάντηση δεν άρεσε, ή γιατί η σκέψη γεννά διαρκώς κι άλλα. Κι αυτό γιατί απλά μια περεταίρω απάντηση μπορεί να μην είναι φερέγγυα. 
Ένα ερώτημα, δεν επαναλαμβάνεται ακριβώς το ίδιο, εάν δεν έχουν περάσει 3 μήνες περίπου. Μέχρι να έρθει η επαλήθευση ή η διάψευση, σ’ αυτό το διάστημα, μπορούμε ν΄ απαντήσουμε εκ νέου, μόνο σε διευκρινιστικά υπο-ερωτήματα. Για ερωτήσεις που αφορούν παρελθοντικά γεγονότα εξετάζουμε όψεις που έχουν σχηματιστεί και είναι αποκλίνουσες, ενώ για ερωτήσεις που αφορούν το μέλλον, εξετάζουμε τις όψεις που πρόκειται να σχηματιστούν. Παρ’ όλα αυτά, κάποιες όψεις που μοιάζουν ότι πρόκειται να σχηματιστούν, μπορεί και να είναι κάτι που δεν θα εκπληρωθεί, εάν αυτό δεν επιβεβαιώνεται και μέσα από τις αστρολογικές εφημερίδες, που πρέπει να βρίσκονται πάντα στο πλευρό σας. Για παράδειγμα, ο Ερμής πλησιάζει να πιάσει όψη με την  Αφροδίτη, πριν προλάβει όμως να ολοκληρωθεί η όψη, ο Ερμής γίνεται ανάδρομος και δεν την προλαβαίνει τελικά.
 Όσο πιο συγκεκριμένες είναι οι ερωτήσεις τόσο πιο συγκεκριμένες οι απαντήσεις, αν και με την Ωριαία μπορεί ν’ απαντηθούν από τα πιο απλά ερωτήματα που χρήζουν μονολεκτικής απάντησης, έως και πολύ περίπλοκα ή και παράλληλα ερωτήματα. Θα χρειαστεί όμως ν’ αποκτήσετε αρκετή εμπειρία στην τεχνική της Ωριαίας, ώστε ν’ ανταπεξέρχεστε σε πιο απαιτητικές περιστάσεις.
Μην διστάζετε να ζητάτε όσες διευκρινίσεις χρειάζεται, για να  βοηθήσετε τον ερωτώντα να διατυπώσει με τέτοιο τρόπο το ερώτημα, ώστε να το κατανοήσετε απόλυτα πριν προχωρήσετε στην κατάστρωση του χάρτη, αλλά και κατά την διάρκεια της ερμηνείας, ώστε να συντονίζεστε καλύτερα με τα δεδομένα του χάρτη που εξετάζετε.
Γι αυτό καλύτερο είναι όταν οι ερωτήσεις σας τίθενται μέσα από άμεση επικοινωνία, όχι εξ’ αποστάσεως μέσω μηνύματος.Το 70% της επιτυχημένης ερμηνείας, εξαρτάται από την απόλυτη κατανόηση του ερωτήματος, ώστε να επιλεγούν οι κατάλληλοι δείκτες που θα καθορίζουν τη σωστή ερμηνεία.
Αφού κατανοήσετε την ερώτηση, αποφασίστε τους δείκτες που θα επιλέξετε ν’ ακολουθήσετε, πριν καταστρώσετε τον χάρτη, για να μην χαθείτε μετά μέσα σε ενδείξεις που θα υπάρχουν, αλλά δεν θ’ αφορούν καθοριστικά την ερώτηση.
Κατόπιν μην επηρεάζεστε από τα προσωπικά σας κριτήρια ή από τα γνωστοποιημένα σε σας στοιχεία, ώστε να διατηρήσετε την αντικειμενικότητα που χρειάζεται όταν θα εκτιμάτε τις ενδείξεις του χάρτη, στην περίπτωση που σας παραπέμπουν σε κάτι διαφορετικό.
Συχνά, μας κατευθύνει ο ίδιος ο χάρτης σε άλλα μονοπάτια, από αυτά που περιμένουμε να μας διαφωτίσουν και συχνά μας οδηγούν και μακριά από αυτά που έχουν ερωτηθεί. Αλλά αυτό κατά περίπτωση και όχι γιατί εξυπηρετεί την σωστή μεθοδολογία.
Μας έρχεται στο μυαλό το παράδειγμα της ερώτησης ενός άντρα που ρωτά εάν θα κάνει μια εξωσυζυγική σχέση με μια άλλη γυναίκα. Η απάντηση που του δινόταν μέσα από τον ωριαίο χάρτη, όχι μόνον ήταν αρνητική για το  ερώτημά του, αλλά τον προειδοποιούσε ότι ήταν βαθιά νυχτωμένος. Ρωτούσε για κάτι που του φάνταζε σημαντικό κι ενδιαφέρον, ενώ επρόκειτο να αιφνιδιαστεί από τη διάλυση του γάμου του. Αυτό ούτε που το υποψιαζόταν, αλλά ήταν και αδιάφορος εάν συνέβαινε, όπως δήλωσε όταν του επισημάνθηκε. Λίγο καιρό αργότερα, επανήλθε επιβεβαιώνοντας και τα δύο μέρη της πρόβλεψης, με το αγωνιώδες ερώτημα, για το αν μπορέσει να σώσει τον γάμο του… Δυστυχώς ήταν αργά. Τότε που του δόθηκε το συμπαντικό σήμα, είχε την τελευταία ευκαιρία ν’ αποφύγει, το πλέον αναπόφευκτο.
 
Μέχρι ν’ αποκτήσετε κάποια ικανοποιητική πείρα πάντως, παραμείνετε αυστηρά στα πλαίσια της ερώτησης και αγνοήστε τον υπόλοιπο χάρτη. Άλλες φορές θα δείτε ένα χάρτη λαλίστατο, με την απάντηση να φωνάζει  κι άλλες φορές, η απάντηση είναι πολύ καλά κρυμμένη στους κόλπους του χάρτη, μέσα σε αντιφατικές ενδείξεις.

Χρησιμοποιείστε κοινή λογική, κρίνετε με  ιεραρχική αξία. Είναι πολύ ικανοποιητικό όταν έρχεται η επαλήθευση μας ερμηνείας αλλά και πολύ διδακτικό όταν διαπιστώνεται τι αποτέλεσε την παγίδα στον χάρτη, όταν έρχεται μια διάψευση. Γι αυτό να κρατάτε πάντα ένα αρχείο, με όλους του ωριαίους χάρτες που ερμηνεύετε. Θ’ αποτελέσουν το καλύτερο διδακτέο υλικό σας.
 
Τέλος ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που θέλει προσοχή, είναι η απόπειρα χρονικού προσδιορισμού μέσα απ’ την Ωριαία. Υπάρχουν τρόποι διερεύνησης για εντοπισμό χρόνου, είναι πολύ σχετικός όμως ανάλογα την περίσταση κι επιτρέπει πολλά περιθώρια λάθους. Γι αυτό χρήσιμο είναι, να ζητήσετε από τον ερωτώντα να θέσει εκείνος τον χρονικό προσδιορισμό που αφορά το ερώτημά του, ώστε να αποφευχθεί περιττή περιπλάνηση και παραπλάνηση. Παράδειγμα, αντί «Πότε επιτέλους θα βρω δουλειά», «Θα βρω δουλειά μέσα στο επόμενο 2μηνο?»
Γενικά, προσπαθήστε ν’ απλοποιείτε την διαδικασία, σε κάθε περίπτωση.  
                         
 ΚΑΤΑΣΤΡΩΣΗ ΧΑΡΤΗ ΩΡΙΑΙΑΣ
Τα στοιχεία που χρειάζονται για την κατάστρωση του ωριαίου χάρτη, είναι η ακριβής χρονική στιγμή που ο αστρολόγος όχι μόνον ακούει την ερώτηση, αλλά την αντιλαμβάνεται πλήρως καθώς και οι συντεταγμένες του τόπου που βρίσκεται ο Αστρολόγος. Αν η ερώτηση έρθει γραπτή στον αστρολόγο τότε ως  ώρα  χρησιμοποιείται η ώρα που ο αστρολόγος  διαβάζει και κατανοεί την ερώτηση και όχι η ώρα που ο ερωτών έγραψε ή έστειλε την ερώτηση. Αν πάλι η ερώτηση προκύψει από τον ίδιο τον Αστρολόγο που καταστρώνει κι ερμηνεύει ο ίδιος τον χάρτη, χρησιμοποιείται η ώρα που έχει καταλήξει στην σκέψη του το όποιο συγκεκριμένο ερώτημα.
Το σύστημα οικοθεσίας που χρησιμοποιείται ευρέως από τους αστρολόγους για τον χάρτη της Ωριαίας, είναι το Regiomontanous, αυτό χρησιμοποιούμε κι εμείς και αυτό προτείνουμε. 

 Αστρική Αρμονία

http://astro-navigator.blogspot.gr



Το παρόν είναι απόσπασμα από τον τόμο 9 "Ωριαία κι επιλεκτική Αστρολογία" των εκδόσεων 4π Ειδικές Εκδόσεις Α.Ε. Η Ωριαία γράφτηκε από τις αδελφές Εβίτα και Τίνα Ζαχαριάδου και η Επιλεκτική από τον Karl-Heinz Ottinger

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου