Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Διαφορές παραδοσιακής και σύγχρονης Ωριαίας Αστρολογίας


Βασικό κριτήριο για να διαφοροποιηθεί η παραδοσιακή από την σύγχρονη ωριαία αστρολογία ήταν η ανακάλυψη του εξωκρόνιων πλανητών (Ουρανός το 1781, Ποσειδώνας το 1846 και Πλούτωνας το 1930).

Η Σελήνη και η σημασία της στην Ωριαία Αστρολογία




Το σημαντικότερο σώμα μέσα σε ένα ωριαίο χάρτη είναι η Σελήνη. Είναι Σημειοδοτεί  (μαζί με τον ωροσκόπο και τον κυβερνήτη του ) τον ερωτώντα αλλά και την πορεία εξέλιξης του ερωτήματος που έχει τεθεί.

Ωριαίος Χάρτης:Τι θα γίνει τελικά και πως θα πάει η εκπομπή;


Πριν από αρκετό καιρό είχαμε μιλήσει με το διαχειριστή του χώρου που μας φιλοξενεί, τον ScP για να κάνουμε εκπομπή με θέμα την ωριαία αστρολογία. Στις 3 Ιανουαρίου συνεννοούμαστε και κανονίζουμε να βγω στις «Αστροφεγγές με την Λίντα Φτυλάκη».

Ωριαίος Χάρτης: Με θέλει ο Χ κι αν ναι, που κολλάει και δεν κάνει καμία κίνηση

Στο προηγούμενο άρθρο Αγάπη μου.....Ωριαία Αστρολογία έκλεισα με ένα ωριαίο Κουίζ. Στο παρόν άρθρο σας δίνω την απάντηση.

Αγάπη μου... Ωριαία αστρολογία και παράδειγμα ανάλυσης

Γοητευτική, λατρεμένη και κυρίως ανεξάντλητη. Η ενασχόληση μαζί της από τα πρώτα αστρολογικά μου βήματα είναι ένας από τους λόγους που δεν θα μπορούσα ποτέ να εγκαταλείψω την αστρολογία.

Επιλογή των δεικτών και παράγωγοι οίκοι στην ωριαία

Ο ωροσκόπος, ο κυβερνήτης του, ο επικυρίαρχός του (ο πλανήτης που συγκεντρώνει τις περισσότερες θεμελιώδεις-ουσιαστικές δυνάμεις στην μοίρα του ωροσκόπου), τυχόν πλανήτες στον 1ο οίκο, τυχόν εμπεριεχόμενο ζώδιο  και ο κυβερνήτης του, αντιπροσωπεύουν τον ερωτώντα.

Χρήσιμες συμβουλές πριν από την κατάστρωση χάρτη ωριαίας

Να θυμάστε, οι χάρτες ωριαίας δεν υποκαθιστούν τον πασατέμπο. 

Δεν βάζουμε ερωτήματα επιπόλαια, για πλάκα, για να περάσει η ώρα μας, γιατί βρήκαμε εύκαιρο τον αστρολόγο, από απλή περιέργεια. Όχι ότι μας απαγορεύεται, αλλά κάνοντάς το, βάζουμε στο ίδιο παιχνίδι και το σύμπαν να επιδείξει το χιούμορ του και να κάνει πλάκα μαζί μας.

Εισαγωγή στην Ωριαία Αστρολογία

Η Ωριαία Αστρολογία είναι ένας πανάρχαιος κλάδος της Αστρολογίας που η τεχνική της διαφέρει από αυτήν που εφαρμόζουμε στην Γενέθλια Αστρολογία και στις διάφορες μεθόδους πρόβλεψης, όπου έχουν αναπτυχθεί κι ενσωματωθεί πολλές καινοτομίες.

Ωριαίος Χάρτης: Η χώρα μας θα σχηματίσει κυβέρνηση στις 17 Ιουνίου;

Αγανακτισμένη και δυσαρεστημένη όπως όλοι οι συμπολίτες μας αλλά μ’ ένα επιπλέον ατού, αυτό της ωριαίας αστρολογίας, δεν άντεξα κι έθεσα το επίμαχο ερώτημα. «Η χώρα μας θα σχηματίσει κυβέρνηση στις 17 Ιουνίου;»

Οι εξωκρόνιοι πλανήτες στην ωριαία αστρολογία

Αρχίζοντας τον «αγώνα» μου υπέρ των εξωκρόνιων πλανητών στην ωριαία αστρολογία, θα ξεκινήσω λέγοντας πως οι πλανήτες μετά τον Κρόνο δεν σχετίζονται με την ατομική συνειδητότητα αλλά με τη συλλογική.

Ωριαίος Χάρτης: Με θυμάται ακόμη ή με ξέχασε;

Εχτές τη νύχτα ξέχασα να κλείσω το κινητό μου. Καλά καλά δεν με είχε πάρει ο ύπνος όταν άκουσα τον γνώριμο ήχο του κινητού μου. Μήνυμα μες τη νύχτα; Όπως ήταν φυσικό σηκώθηκα αμέσως, ποιος θα μπορούσε να στέλνει μήνυμα μες το ξημέρωμα; Με μεγάλη χαρά διαπιστώνω πως ο λόγος του μηνύματος δεν αφορούσε κανένα δραματικό γεγονός.

Ωριαίος Χάρτης: Θα κερδίσουμε απόψε στο καζίνο

Από το ημερ/γιο της Θείτσας της Ενενηντατζούς…

Η Αστρολογία πανταχού παρούσα, αποτελεί ένα καλό εργαλείο έρευνας προς πάσα κατεύθυνση και μάλιστα μέσα από το πασπαρτού της, ή καλύτερα (λόγω θέματος) τον Μπαλαντέρ της, την Ωριαία Αστρολογία, μας αποτρέπει ή μας ενθαρρύνει να προκαλέσουμε τη Θεά Τύχη, όταν έχουμε αυτή τη διάθεση.

Ωριαίος Χάρτης: Πως θα τα πάει ο Σάκης και η χώρα μας στο διαγωνισμό της Eurovision


Σάββατο 16 Μαΐου 2009, ημέρα που οι φαν και όχι μόνο του διαγωνισμού, περίμεναν πως και τι. Ανάμεσα τους κι εγώ, μαζί με τις φίλες μου. Αφού είχε τελειώσει το πάρτυ γενεθλίων του γιου μου, σε χρόνο ρεκόρ, ετοίμασα τα παιδιά για ύπνο, ώστε να καθίσω ήσυχη να παρακολουθήσω τον Σάκη.

Τι είναι η Ωριαία Αστρολογία

Η Ωριαία αστρολογία είναι μια πανάρχαια τεχνική αστρολογίας, προκειμένου να δοθεί απάντηση σε μια συγκεκριμένη ερώτηση. Όταν δηλαδή μας απασχολεί κάποιο θέμα πολύ έντονα αν θέσουμε το ερώτημα στον αστρολόγο εκείνος θα  καταστρώσει τον χάρτη εκείνης της στιγμής.